Premies / Subsidies

De premies of uitkeringen om investeringen in hernieuwbare energie en energiebesparingen te bevorderen zijn afhankelijk van allerhande factoren, waaronder:

  • Het type interventies: Federaal - Belastingsaftrek of Regionaal - Subsidie / Premie
  • Het gewest: Wallonië, Brussel of Vlaanderen en de provincie
  • De aard van de werken (Isolatie, Zonnepanelen, Warmtepompen, ...)
  • Uw inkomen (o.a. in Wallonie en in Brussel, op gebied van de energiepremies)
  • Het geplaatst materiaal (bv. natuurlijke producten vs. andere)
  • Particulieren of Ondernemingen. Hieronder vindt un uitsluitend informatie over premies naar particulieren toe. Maar op aanvraag kunnen wij u eveneens inlichten over de premies voor ondernemingen.

Het is dus onmogelijk op deze site de premies uit te rekenen, waar u recht op hebt. Maar op basis van uw specifiek geval kunnen wij u een goed beeld geven van de premies waarop u kan rekenen. Dit is juist één van de sterke punten van GREEN-TEAM.

BELANGRIJK:
Energiepremies zijn doorgaans slechts geldig indien u de werken toevertrouwt aan een erkende ondernemer. Ga dus goed na of uw installateur in staat is om u de premiedocumenten te overhandigen na de werken en weet hoe het werkt !
En in de meeste gevallen is het voordeliger om de werken te laten uitvoeren door een erkende aannemer, in plaats van er zelf aan te beginnen. WIj kunnen voor u de 2 alternatieven vergelijken.

In deze rubriek geven wij u enkele richtlijnen om beter te begrijpen waarop u recht hebt ivm. premies/subsidies/aftrek.